Solotuyo - Dutch Design

SoloTuyo betekent “alleen voor jou” in het Spaans.
Dat is waar het bij de keuze van je tas om gaat. Hij is en hoort bij jou.

 

De unieke tassen van SoloTuyo worden ontworpen en gemaakt in eigen atelier voor positieve, zelfbewuste vrouwen én mannen die de juiste balans tussen hard werken en ontspannen weten te beleven.

De tassen van SoloTuyo passen bij personen die bewust in het leven staan en die weten te genieten van al het mooie en al het leuke wat het leven te bieden heeft.

SoloTuyo produceert altijd een gering aantal items per artikel, soms maar een per tas. Daardoor zijn we geen merk voor de massa en kunnen onze unieke items soms snel uitverkocht zijn.


Ons uitgangspunt is; waardeer wie je zelf bent, leef je eigen leven zonder oordeel en laat ook anderen in hun hun waarde. Daar hoort een unieke “alleen voor jou” tas van SoloTuyo bij.
 

Zo creëren we een harmonieuze omgeving waar ieder zichzelf kan zijn. SoloTuyo tassen stralen vrolijkheid en een krachtige zelfbewustheid uit.
 

Wij, de makers en jij, respecteren familiewaarden en we waarderen hechte vriendschappen. Mooie, eerlijke connecties die een leven lang kunnen duren! We hopen dat je (bijna) net zo lang de vriendschap van onze unieke in Nederland ontworpen tassen zult ervaren.


Alle tassen van SoloTuyo zijn handgemaakt. Meestal van huiden van Italiaanse en Duitse oorsprong die op milieuvriendelijke wijze zijn gelooid. Een deel van de collectie wordt in eigen atelier met de hand gemaakt, een deel in eerlijke grotere ateliers waarbij we garant staan dat er goede lonen betaald worden en geen kinderarbeid plaats vindt.

 

IBIZA COLLECTION

Productie
Het maakproces met de hand is omvattend en kost daardoor relatief veel tijd. Een hard-copy patroon van bijvoorbeeld karton wordt eerst met de hand overgezet op het ecologische leder, waarna het met de hand gesneden wordt. Hierna worden de verschillende onderdelen stuk voor stuk handmatig op een machine genaaid en vervolgens verder aan elkaar gezet. Een uitgewerkte tas kost op deze wijze al snel enkele uren tot 7 a 9 uur voor een complex design. Maar dan heb je wel een unieke tas!

De productie vindt, afhankelijk van het model, plaats in Nederland (in eigen werkplaats) en grotere aantallen worden in India, Italië of Marokko onder onze supervisie geproduceerd.

 

De collecties
De lente en zomercollectie is deels geïnspireerd op de Ibiza life style, waarbij “vrijheid van denken en van doen” voorop staat. Maar ook leuke festivaltasjes horen daar bij. De herfst- en wintercollecties zijn vaak geïnspireerd op de lifestyle van het stedelijke leven in Madrid, Rome, Barcelona, Amsterdam en Londen. Plaatsen waar altijd een gezonde mix te vinden is van cultuur, verdieping en historie in combinatie met het moderne club life. Balans in uitersten is the keyword. Daar hoor een bijzondere Solotuyo bij zoals een shopper.

 

Fair trade
Een belangrijke voorwaarde voor SoloTuyo is dat alle betrokkenen er mooier en blijer en welvarender van worden! We werken met natuurlijke materialen en volgens de fair trade principes. SoloTuyo is steeds op zoek naar manieren om mens- en milieuvriendelijk te ondernemen. De wereld een beetje mooier en vriendelijker maken, dat is waar we voor staan. Samen met de mensen waar we mee werken.

Samen met jullie, de bijzondere  en unieke personen maken we een sterk en sociaal merk! 
Daar zijn wij blij mee en trots dat jij er ook deel van uitmaakt! 

 

 Materialen : plantaardig gelooide leersoorten

©2018 SoloTuyo

0

MY CART